Rekreativno-Edukativni centar za decu i mlade

Rekreativno-Edukativni centar za decu i mlade


Rekreativno-edukativni centar Hleba Života prostire se na površini oko 3 hektara na prelepom pejzažu starog imanja u malom mestu Tekeriš ispod samog vrha planine Cer, na nadmorskoj visini od 300m.

U sklopu svojih socijalnih programa Hleb Života organizuje kampove i različite aktivnosti za decu, mlade i starija lica u oblasti rekreacije, učenja sportskih veština, različitih edukativnih sadržaja, druženja i slično. Slobodni termini prema godišnjem planu Centra u Tekerišu stavljeni su na raspolaganje i drugim srodnim dobrotvornim organizacijama.

Koncept rada centra podrazumeva boravak u prirodi, tipa kampa, u trajanju od 3 do 5 dana tokom letnjeg raspusta za decu i omladinu i smeštaj pod šatorima ili jednom od objekata, a za odrasla i starija lica organizovanje jednodnevnih izleta sa prigodnim sadržajima.

Kapacitet centra: do 60 osoba.

U dva objekta ukupne površine oko 300 m2 na raspolaganju su profesionalno opremljena kuhinja, sanitarni čvor sa kupatilima i toaletima, kao i prostorije u kojima se odvijaju društvene aktivnosti i radionice.

Veći objekat površine 200m2 ima kapacitete za smeštaj grupe do 20 osoba tokom čitave godine.

Na raspolaganju su tereni za fudbal, odbojku i streličarstvo. Organizuju se šetnje do vrha planine Cer i posete Muzeju posvećenom Cerskoj bici koja se odigrala u Prvom svetskom ratu upravo na prostorima gde se i nalazi imanje za Centar. Moguće je organizovati i izlete do banja Badanje i Koviljače kao i posete rodnoj kući Vuka Karadžića u Tršiću.

Razvoj: Sadašnji izgled Centra osmišljen je prema planu izgradnje od 2015. godine kada su pribavljene i potrebne građevinske dozvole za rad od nadležne opštine i sačinjen Građevinski projekat.

Od 2015. do 2019. godine održano je ukupno 10 različitih edukativno-rekreativnih i sportskih kampova za decu, omladinu i odrasle u saradnji sa različitim organizacijama koje su registrovane za rad sa decom i odraslima.

U protekloj 2020. godini na žalost nisu sprovedeni planirani kampovi sa decom zbog pojave pandemije COVID19.

Naši Donatori: